torsdag 14 maj 2009

Curry Bombay

Igår lagade vi något riktigt gott - en kryddstark färsröra serverad i pitabröd.



Här kommer receptet precis som det står i
Allt om mat:s
Dadakokboken. Bortsett från att vi använde sojafärs istället för quorn eller kött, och torkad (stark!) chilifrukt som jag köpte i Jerusalem istället för piri piri så följde vi receptets anvisningar.

Det här behövs till 4 pers:
1 gul lök
2 msk olja
2 msk curry
1 krm svartpeppar
el 1 krossad piri piri
300 g färs av quorn (frysdisken)
el nötfärs
1 burk krossade tomater (400 g)
4 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
½ –1 tsk salt
SERVERING:
1 dl russin
1 dl jordnötter
1 banan
½ gurka i stavar
1 dl kokosflingor
mjuka pitabröd eller kokt ris

Gör så här:
1. Hacka och fräs löken glansig i oljan.
2. Tillsätt curry, svartpeppar och färs och fräs och mosa till smuligt.
3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning och salt och koka färsröran livligt ca 5 min.
4. Blanda ner russin och jordnötter och smaka av.
5. Servera färsröran med kokt ris eller i varma pitabröd och bjud skivad banan, gurkstavar och kokos till.

Inga kommentarer: