lördag 5 september 2009

Böcker jag verkligen önskar fanns som ljudbok

Ljudboksproduktionen i Sverige blir verkligen bara större och större och utbudet bredare. Det är jag så glad över!
Men det finns några böcker som jag verkligen önskar blev inlästa. Det är följande:

* De två sista delarna i LIftarens guide-serien. Nog för att de tre första är de bästa men det är konstigt att inte slutföra hela serien. Jag vill ju ha de två sista i min samling också så klart!

* Ciderhusreglerna av John Irving
Den här boken har jag väl inga större förhoppningar om att någon ska producera som ljudbok men det är en dröm jag har...

* Hungerspelen av Suzanne Collins
Den här har jag större förhoppningar om. Den är ju en riktig hit och jag blir förvånad om inget ljudboksförlag får upp ögonen för den. Konstigt att det inte gjorts än.

* Flugornas herre av William Golding
Flugornas herre finns faktiskt redan som ljuddbok på kasett inläst av Sven Wollter. Det är bara det att den inte går att få tag på. Och den som är så bra!
Jag skulle verkligen vilja att det kom en nyutgåva på denna fantastiska berättelse med denna fantastiska uppläsare.

* Någon av Terry Preatchetts böcker. Det spelar egentligen inte någon roll vilken. Bara någon, vilken som helst!

Sådär det var några det. Jag kommer säkert på fler.

2 kommentarer:

Vixxtoria sa...

De flesta av de här böckerna borde ju finnas som engelska ljudböcker. Men det är förstås en annan sak, och jag förstår om du inte har lust att lyssna på dem på engelska. (Men det kan vara en bra träning, särskilt om man redan kan storyn någotsånär.)

Annars får det mig att fundera över att det nog ofta är så där. Det som läses in är väl främst svensk litteratur (alltså av svenska författare)? Eller? (Jag är lite dåligt uppdaterad på ljudboksområdet.)

Mikaela Stigsdotter-Larsson sa...

JO, det finns en hel del på engelska. Och det är verkligen en bra träning. Men jag tränar hellre engelska på annat sätt. T ex film. Jag har så oerhört svårt att koncentrera mig när jag lyssnar på engelska och det är så tråkigt att missa saker för man inte riktigt förstår.

Det finns faktiskt ganska mycket utländska författare inlästa som ljudbok. Men visst, många svenska deckarförfattare blir det...