söndag 31 januari 2010

Skrivutmaning 2010:31 - fullträff

Dagens skrivövning från
SkrivPuff:

"Skriv om att träffa rätt"

- Vänta, för fan.
Staffan väste i Anders öra.
- Ja, ja ta det lugnt, jag väntar - väste han tillbaka.
- Men sänk i så fall det jävla giväret.
- Vadå, tror du jag bara ska råka trycka av eller?
- Sånt händer faktiskt och du kan inte vara säker på vad det är som kommer.
- Schhh, käften nu.
Anders var säker på att det var en varg som var på väg genom skogen mot dom. Det sa alla hans instinkter. Men en orädd jävel som inte reagerade på deras viskande röster. Fast de hade vinden mot sig så kanske hörde han inte.
Anders hade sett den på långt håll. En böljande rörelse i den täta undervägitationen, öronen som ibland stack upp och den borstiga svansen.
Äntligen skulle han få skjuta varg. Helt, jävla underbart! De där bästarna som bara förstör. Och vilken trofé, en vargfäll framför braskaminen. Wow!
Kom den bara några meter närmre nu så skulle han se den. Han kände hur hjärtat började slå allt snabbare och glädjen pirra i kroppen.
Han kände Staffans hand på sin arm men ignorerade den totalt. Hans fokus var helt och fullt inställt på det analkande djuret.
Så, där dök huvudet fram mellan buskarna. Ja, ja, ja! En varg äntligen. Den tanken drog blixtsnabbt genom hans huvud och utan att tveka pressade han in avtryckaren.
Full träff! Ett perfekt skott rakt mellan ögonen.
- Din jävla, jävla, jävla idiot - sa Staffan sakta - den helvetes, jävla jubelidiot.
Det tog Anders några sekunder att fatta. Sen såg han. Svart nos, bred panna, men för små öron, för små tassar, för liten hela den. Och helt fel teckning.
- Men va fan...
Rop hördes genom skogen.
- Rocky! Rocky!
Anders var vit som ett lakan i ansiktet.
- Vad ska vi göra? Vi drar!
- Det gör vi inte. Staffans ögon blixtrade - din skjutgalna jävel. Var du så kåt på varg att du inte kan se skillnad på en sån och en schäfer? Nu stannar vi här och så får du stå till svars för vad du gjort.
Anders händer skakade men han försökte kontrollera dom.
- Äh, va fan, folk vet ju om att det är vargjakt. De får skylla sig själva som släper lös sina jävla hundar. Det kan väl inte jag rå för för van.
- Du är ju bara helt dum i huvet.

3 kommentarer:

elin sa...

Usch! Hundälskare som jag är så var texten otäck. Jag har vissa kunskaper inom jakt, och en av dom första sakerna man får lära sig är att säkerhets kolla så det verkligen är något man ska skjuta. Men är man ivrig så kan jag förstå att man bara vill vill & vill.

Fin text!
kram elin.

elin sa...

Hej Mikaela!

Tack för din kommentar! =) Ja, jag har övat mycket i skolan men även hemma. Kände dock att jag kom ifrån skrivandet lite. Så nu tänkte jag sätta i gång igen =) Ska försöka hinna med detta så mycket jag kan.

kram!

Beppan sa...

Man ser vad man vill... Tyvärr inget en seriös jägare får ägna sig åt.
Bra text!