Den här veckans
ekolåda
innehöll tomater, sallad, gul lök, jordärtskockor, morötter, savoj, kryddkrasse, bananer, apelsiner och äpplen. Härligt! Det är så härligt när matlagningsmöjligheterna vidgas på ett så smidigt och praktiskt sätt.
Med i lådan finns alltid en lapp med förslag på vad man kan laga av härligheterna. Igår provade vi för första gånen ett av recepten och lagade jordärtskocks- och linsröra.
Här kommer det modifierade receptetr:
Ca 250 g jordärtskockor
1 relativt stor morot
En gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 dl gröna linser
1 buljongtärning
5 dl vatten
1 lagerblad
Rivet skal och saften av en halv citron.
Salt (gärna örtsalt)
Skala och skiva skockorna.
Skala och hacka morot, lök och vitlök.
Fräs skockor, lök, vitlök och morot i en bredbottnad kastrull eller i gjutjärnspanna.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna, förutom citronsaft och salt, och koka tills linserna är klara.
Smaka av med citronsaft och salt.
Tallriken på bilden är J:s och där ser man också bulgur, sallad och stekt halloumi. Vi smulade också i lite feta vilket blev gott om man inte tar för mycket.
Själv åt jag ingen bulgur till men desto mer halloumi.
Ta bort osten och rätten blir vegansk.
Det passar tydligen också bra med grillad kyckling, tempeh (nån sorts sojagrej) eller stekt fisk till.
Jordärtskockor är verklgien fantastiskt gott! Jag har inte haft något med sådana att göra sen jag var liten och jag blev verkligen glatt överaskad över hur välsmakande dessa knöliga rotfrukter är.
Det är så härligt med nya smakupplevelser!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar