lördag 7 mars 2009

Bakpotatis med vegetarisk skagenröra


Idag har vi haft storstädning här hemma. Det blev så rent och fint och nu har vi belönat oss själva med bakpotatis och en härlig vegetarisk skagenröra.



I röran hade vi amulad tofu, tartex, caviart (alltså vegetarisk kaviar), rödlök, havregrädde, citron, salt och peppar. Mängd efter behag.
Vääääldigt gott!

Tartex hör egentligen inte till ingredienserna i vegetarisk/vegansk skagen men jag tycker det verkligen den förhöjer och förstärker smaken.
Det går självklart också bra att använda gräddfil istället för havregrädde om man så önskar. Det skulle nog jag tycka var godare faktiskt.

Bakpotatisen gjorde vi i mikron. Det går så otroligt mycket snabbare än i vanliga ugnen och den blir inte sämre heller. Ca 8 minuter för en potatis, kanske en kvart för två, eller några minuter till om potatisarna är stora.

Snart blir det te och semla!

1 kommentar:

Jeanette S sa...

Låter riktigt gott! Tack för tipset - det här ska jag absolut testa.