Ikväll lagade vi den där jättegoda lasagnen jag skrev om för ett tag sen. Den här gången brände vi den inte så nu blev det bild.
Grundreceptet är från
Allt om mats
Datakokboken. Där föreslår dom att man ska äta t ex lammfärsbiffar till och eftersom vi vill ha det vegetariskt har jag lagt till några ingredienser för att den ska bli matigare. Ja och så lite andra så ändringar.
Det här behövs till 4 pers:
1-2 gul eller röd lök
2 eller fler vitlöksklyftor
1 aubergine
Några färska champinjoner
Ett par grovrivna morötter
1 burk krossade tomater
Tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
Oregano
Salt och peppar
Muskotnöt
2 1/2 msk vetemjöl
5 dl mjölk (av valfri sort, bara inte sötad.)
100 g fetaost
2 dl riven ost (kan uteslutas, det gjorde vi.)
Lasagneplattor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök och vitlök.
Skär aubergine och svamp i skivor.
2. Fräs lök och svamp. Lägg i auberginen efter ett tag och
tillsätt morötterna i slutet av stekningen.
3. Häll på tomatkross, och lite tomatpuré, smula i buljongtärning och
låt såsen koka några minuter. Smaksätt med oregano, salt och peppar.
4. Vispa ut mjölet i mjölken direkt i en kastrull och låt såsen koka upp under
vispning. Låt sen såsen koka i några minuter.
5. Rör i smulad fetaost och hälften av den rivna osten (om du använder den) och krydda med salt, vitpeppar och muskot.
6. Varva grönsakssås, ostsås och lasagneplattor i en smord
ugnssäker form. Avsluta med ostsås och strö över resten av den
rivna osten (ja om du använder den).
7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Men OBS, håll koll så du inte bränner den som vi gjorde förra gången. Det gick väldigt fort.
Till denna lasagne hade vi sallad av gurka, tomat, isbergsallad och små spröda välsmakande alfalfagroddar som Jonatan groddat i sin groddburk.
Till efterrätt blev det semlor!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Nu är mamman här! Låter gott med vegetarisk lasagne. Man kan göra en god med spenat också, eller mangold, om man gillar det.
Kram mamman
Skicka en kommentar