lördag 18 juli 2009

Lite ljudbokstankar

Vad roligt!
Halva tiden har gått och ni är 21 stycken som är med i
ljudboksutlottningen.
Jag brukar gå in på varje deltagares sida och lämna en liten kommentar där men jag har inte hunnit och haft möjlighet till det den här gången.

Jag är så glad att det finns så många som gillar ljudböcker.
Många av er har också helt spontant skrivit jättefina motiveringar till vad som är så bra med ljudböcker.
Det är så bra, ju fler ljudboksälskare, ju bredare blir utbudet.

Först när ljudböckerna började dyka uppp i handeln fanns det nästan bara deckare. Säkert 75-80% eller så. Men som det är nu fylls min vill-ha-lista på hela tiden.

Det lite trista, upptäckte jag igår när jag var inne på Bokus, är att priserna har gått upp en del. Förut var det mycket få böcker som kostade mer än 230 kr. Nu har jag hittat ganska många.
Vad beror det på tror ni? Ökad efterfrågan? Lågkonjunktur?
Fast det går förstås fortfarande att hitta ljudböcker för schysta priser och nu finns ju även de lite billigare mp3-böckerna. Det köper jag dock sällan eftersom jag tycker om att ha böcker i fysisk form. Jag vill att de ska stå där och fylla upp min bokhylla och vara verkliga.
Tradera finns ju också. Där brukar jag lägga bud på böcker som jag är lite halvsugen på. Eller rättare sagt böcker som jag inte är beredd att ge 200 kr för. Det är bra. Samtidigt vill jag ju stödja ljudboksproduktionen så de flesta böckerna köper jag ändå nya.

Just nu väntar jag på två bokpaket. Ett från
Bra böcker
med Vem vill bli miljardär. Ett från Bokus med De tre blir dragna (andra delen i Det mörka tornet). I bokuspaketet finns också de fem första delarna i Det mörka tornet i pocket som J beställt.
Just ja, och så har jag lagt bud på En förtjusande man av Marian Keyes på Tradera. LIte emot mina principer för den har knappt kommit ut i handeln men den är så jädrans dyr. Får se om jag tar hem den.

Det är härligt med bokpaket. Jag har, som så många andra, så svårt att behärksa mig. Jag tänker alltid att "nej, den här månaden blir det inga böcker", men... Vi får se hur jag klarar det den här lönen. Vi ska ju vara på cykelsemester i tre veckor så kanske lyckas jag hålla mig.

1 kommentar:

svartanova sa...

Tre veckors cykelsemester! Det låter härligt! Men det är klart, lite läsning behövs ju då... ;)

Ska bli spännande att läsa vad du tycker om Vem vill bli miljardär så småningom.

Kram, Annelie