onsdag 22 juli 2009

Matupplevelser i Stockholm

I söndags åkte vi till Stockholm för att flyga ballong och för att agen där på gå på Gröna Lund.
När vi kom fram var vi rätt hungriga så vi letade upp ett vegoställe som J googlat fram.
Stället heter Ekobar
och "är den första snabbmatsrestaurangen i Sverige som i tillägg till att servera god mat även sätter hälsa och miljö i första hand" somd et står på deras hemsida. Där står också:
"Hos EkoBar är allt på menyn fritt från kolesterol, transfett och syntetiska smaktillsatser, tillagade på ekologiska råvaror så långt det är möjligt samt
helvegetabiliska råvaror som orsakar minimalt med växthusgasutsläpp."
Visst låter det toppen?!

Tyvärr blev vi lite besvikna.
Snabbmat - ja, i den meningen att det gick snabbt att äta upp... För särskilt snabbt fick man den inte och portionerna var små.
Anledningen till att det var så lite var nog att det ska vara nån slags kaloriuträkning på hur mycket man ska äta. Men sånt är ju individuellt.

J:s tzaispett


Min hambugermeny (hamburgare + dryck, pommes frittesen fick man beställa till...)


För lite mat för för mycket pengar.
Annars var det helt ok smakmässigt. Inte fantastiskt men ok. Burgaren var dock lite för lös. Mer som nån sorts smet än som burgare.

Det var heller inte överdrivet mysigt där man satt och åt. Öppet och ljust men lite väl kalt och ekande.

Vi är inte alls sugna på att gå dit igen. Synd eftersom ekosnabbmatsidén är så bra.
De skulle nog behöva göra lite förändringar, t ex:
1. Det här med snabbmat... Jag förstår att det kanske inte går så snabbt när det är två sällskap som besöker restaurangen. Ugnen måste slås på och allt sånt. Men kanske ska man då inte köra riktigt så hårt på snabbmatsgrejen. Det vore både trevligare och mer miljövändligt med riktiga tallrikar, glas och bestick istället för papper och plast. Bordsservering skulle också öka på trivseln och göra det hela mer prisvärt.
2. Låta den minimala pommesen ingå i menyn samt ev erbjuda en plusmenyvariant. Gärna något billigare menyer också faktiskt. En femma skulle göra skillnad för känslan av prisvärdhet.
3. Göra något åt den ekande känslan i lokalen.

Ekobar ligger på Norra stationsgatan 51 och om du
klickar här
kommer du till deras hemsida.

På kvällen skulle vi alltså flyga ballong. Trodde vi...
Det var lite molnigt men eftersom vi inte fått något meddelande om at det var inställt så begav vi oss via Saltsjöbanan ut till Nacka och Saltsjö-Duvnäs.
Vi var där en timma innan flygningen skulle dra igång så vi gick in på
Restaurang Stazione
som ligger i det gamla stationshuset precis där man går av tåget.
Här blev vi inte alls besvikna.
Mycket god och riklig italiensk mat, fin service och en lite lyxig känsla.
Tyvärr började vi glufsa i oss maten innan vi kom på att vi ju skulle fotografera härligheten så några bilder blev det inte.
Mätta och nöjda gick vi där ifrån mot vår luftfärd.
Men när vi kom dit stod det en ensam och lite förvirrad kille där bara. Inga piloter och inga andra resinärer. När det hade gått en kvart efter utsatt tid förstod vi att det nog var inställt och att någon missat att meddela just oss tre om detta.
Snopna och besvikna åkte vi där ifrån.
Men vi hade ju i alla fall fått besöka en trevlig restaurang.

Dagen därpå blev det i alla fall en hel del fantastiska, hissnande luftfärder på Gröna Lund.
Där fick vi även i oss en förvånandsvärt god vegosnabbmatsthai.

Inga kommentarer: