tisdag 14 juli 2009

I en annan del av Bromma

Av Martina Haag

Bella (från "Underbar och älskad av alla") är ganska missnöjd med sitt liv. HOn drömmer om nhågot annat men tar sig inte för med någonting. HOn jobbar i tv 4:s reception, servar man och barn och tillbringar plågsamma ledigheter hos sina svärföräldrar.
Till på köpet börjar det hända underliga oc hmisstänkta grejer, någon som ringer och lägger på, vykort med kyssmärken till hennes man...

Efter att ha sett filmen "Under bar och älskad av alla" har jag varit väldigt osugen at tläsa Martina Haags böcker. Jag tyckte nämligen inte alls om filmen. Den var larvig och överdriven.
Men så fick jag den här boken i min sommarpåse och det är jag glad för.
Jag gillar den. Inte det mest djupsinniga jag läst men den är rolig, mysig och lite tragisk. Jag läste ut den under en eftermiddag.
Mycket behaglig läsning om man känner sig lite hängig eller bara vill tänka på annat ett tag.

Det är Martina Haag själv som läser och hon förstärker humorn och mysigheten med sin röst och inlevelse.

2 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Hennes krönike-böcker tycker jag är helt fantastiska. Underbar och älskad (boken alltså)tyckte jag var underhållande men absolut inte lika bra.

Hoppas du har det fint, kram/Veronica

Boktradition sa...

Jag tyckte mycket bättre om Underbar och älskad av alla...man skulle nog kunna benämna även boken som larvig dock, fast jag gillar larvig och jag får medge att jag var rätt förtjust i filmen också =)