tisdag 17 februari 2009

Konsumentmakt m.m

Idag har jag gjort något som jag faktiskt inte gjort förut. Jag har skickat ett "klagomejl". Eller nej, det har jag inte. Snarare ett "tips och synpunktsmejl". Det var
Veganvrak
som med sitt inlägg
Ännu mer konsumentmakt, tack fick mig att mejla till
Estrellas kundtjänst och be dom ta bort alla onödiga mjölktillsatser i sina produkter.
Veganvrak tar framför allt upp gräddfilschipsen som exempel och jämför med Lantchips som tydligen har lyckats ta fram gräddfilsfria gräddfilschips. Jag skrev inget om just detta i mitt mejl eftersom jag nog anser at ska det smaka gräddfil kan det lika gärna vara gräddfil. Vill man inte äta det så kan man välja något annat. Men det finns andra sorter som verkligen inte skulle behöva innehålla mjölkprudukter. Nu kommer jag inte riktigt ihåg vilka eftersom jag själv ju äter mjölk men vanliga dillchips har jag för mig inte är mjölkfria.
Jag skickade det där mejlet i solidaritet med veganer och allergiker men också ur miljösynpunkt. Vi äter så otroligt mycket mjölkprodukter som det är och chips kan göras lika goda utan mjölktillsatser.
Jag nämnde också hur otroligt dåligt utbud det är med mjölkfria dipp-sorter. Det är nästan ännu tristare än chipsproblemet.

Haha, nu blev det ganska långt här om något som egentligen inte engagerar mig så väldans mycket. Jag tycker det finns betydligt värre saker här i världen än mjölk i chipsen men ibland känns det fint att dra sitt strå till stacken. Så lite det än må vara. Jag tror dessutom på att, när det gäller miljö (eller kanske det mesta), börja i det lilla. Bäckar små... RIngar på vattnet... Den lilla lågan... Liten tuva... Ja ni vet.

För övrigt så har vi nästan gjort slut på hela vår
ekolåda och det har inte ens gått en vecka. Vi har bara en kiwi, lite ledsen sallad och en knippe pak choy kvar. Bra jobbat! Nu längtar jag tills nästa låda kommer.

Och så måste jag berätta hur mycket jag älskar mitt jobb.
Jag älskar mitt jobb jättemycket! Det är världens bästa jobb!
Jag får skriva. Massor får jag skriva. Och jag får äta. Massa goda saker. Idag har jag t ex ätit en semla.
Sen är det ju förstås så otroligt mycket mer jag älskar med mitt jobb. Alla möten med människor, alla förrättningar och gudstjänster. Men det är ätandet och skrivandet som är intressant i den här bloggen.

Hoppas ni alla har en fin kväll och att ni inte glömmer bort att äta semlor.

2 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Det är ganska ledsamt för vår mjölkproteinallergiker då hon vill frossa i skräpmat och snask. Det är mjölk i någon form i alldeles för många produkter. Det som återstår är lättsaltade chips, grillchips och popcorn - och så ett antal smågodisar. Ganska trixigt att hitta mjölkfritt färdigbakat också - och det är inte jämt man vill baka själv.

Det är förvisso inte livsnödvändigt att få i sig alla dessa snaskigheter, men det är tveksamt om allt som är i snasket verkligen behöver vara där...

Veronica Tingvall sa...

Bra jobbat :-) Jag har inte engagerat mig eftersom jag tycker att chips är äckligt...lite ego, jag vet!

Skiva 7 av ljudboken som jag fick låna är sprucken :-(, visste du det? Men det går att hänga med i alla fall. Tänkte i alla fall bara berätta det.

Kram, kram/Veronica