måndag 30 november 2009

Tematrio - Namnsdagar

I veckans tematrio tycker
Lyran
att vi ska berätta om tre författare som har namnsdag den här veckan.

* Niklas Krog är en svensk författare som har skrivit en fantasyserie som jag är ganska förtjust i. Det är trevligt med svenska fantasyförfattare tycker jag. Första boken i serien heter En krigares hjärta.

* En bok som jag läste för några år sedan är "Månens skära" som är skriven av Barbara Bickmore. Den handlar om en tjej som träffar en snubbe och blir för4älskad förstås. Det hela utspelar sig i början av 1800-talet. SÅ hon rymmer hemifrån och följer med honom till Australien där de lever på hans farm. På vägen dit träffar hon en läkare som också faller henne på läppen. Ja, det hela blir väldigt komplicerat och romantiskt. Det är en spännande bok med kärlek och dramatik som jag varmt rekomenderar.

* Den sista författaren jag vill tipsa om är rektorn på pastoralinstitutet - Sven Hillert. Han var min lärar och rektor under året på pastoralinstitutet och hans teologi stämmer väl överens med min egen. SÅ om du är intresserad av teologi och längtar (eller förfasas över) ett mycket öppet synsätt så läs hans avhandling "Frälsning för alla".

2 kommentarer:

Lyrans Noblesser sa...

Ingen av dem känner jag igen, men Sven Hillerts avhandling vore nog i min smak.

Åsa sa...

Månens skära läste jag också för många år sedan! Jag kommer ihåg att jag var lite sur över att "den stora kärleken" som hon flyttade för inte visade sig vara just den stora kärleken. Romantikern i mitt unga jag blev lite besviken :)