lördag 4 maj 2019

Nattfilm, av Marisha Pessl

Journalisten Scott McGrath har fått sin karriär raserad efter att följt upp ett tips som han fått angående skräckfilmsregisören Cordova. När Cordovas dotter dör och självmord fastställs tar Scott upp jakten igen. Han har inte längre något att karriärsmässigt förlora men allt att vinna. Mot sin vilja får han två mycket kantstötta ungdomar till sin hjälp. De blir alla tre djupt involverade i mysteriet kring den mytomspunna och kultförklarade regisören och hans dotter, och den verklighet som Scott trott sig leva i visar sig vara en annan. Eller…?

Jag har bloggat om så många bra böcker på sistone att jag börjar tröttna på mina adverb. Så jag tar helt enkelt och varierar mig med ett: jävlar i helvete vilken bra bok!
Det här är skräck just precis som jag vill ha den – galet spännande och ruggig utan att vara blodig. Jag älskar också när en inte vet om det är övernaturligheter inblandat eller inte. Likaså när inget är uppenbart och berättelsen vindlar sig på ett sätt som inte går att förutsäga. Och så slutet, så magnifikt, otillfredsställande bar!

Det är kort sagt en bok med allt en kan önska sig – en välskriven bladvändare med både djup och humor, ett rikt persongalleri och en genial historia.
Läs, läs, läs!

3 kommentarer:

Rak i ryggen sa...

Tyckte också fruktansvärt bra om Nattfilm. Möjligen kunde slutet ha varit bättre

Mikaela Stigsdotter-Larsson sa...

Jag förstår dig men jag tyckte slutet var perfekt! Helt i linjemed resten av berättelsen.

Vargnatt sa...

Tyckte också om den!